Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

8,7
1598 beoordelingen
0 € 0,00

Instellampen en flitsbuizen

Soms gaat er een flitslamp kapot. Het is daarom verstandig om altijd een setje reservelampen op voorraad te hebben. Naar flitsbuizen vind je hier ook instellampen en lampen voor continuverlichting.

Bekijk ook: Flitssets | Continuverlichting | Achtergronden | Studio accessoires

17 artikelen
20

Instellampen en flitsbuizen

Zoals u waarschijnlijk wel weet is belichting een van de belangrijkste aspecten van fotografie. Niet alleen bij binnen fotografie is dit erg belangrijk, maar ook bij buitenfotografie is licht een zeer belangrijk aspect. Indien de belichting niet goed geregeld is zal uw foto (zowel binnen als buiten) niet zo mooi worden als u eigenlijk had verwacht. Met name bij studiofotografie is de belichting ontzettend belangrijk. Het klinkt misschien heel gemakkelijk: uw foto goed belichten. Maar vraag het aan iedere beginnende fotograaf en hij of zij zal u vertellen dat het belichten van studiofoto’s ontzettend lastig is en dat u zowel theorie als praktijk zult moeten leren. Het beste is natuurlijk om hiervoor een les of cursus te nemen en vooral heel erg veel te proberen. Met verschillende flitsers, lampen, lichten, reflectieschermen en andere trucjes kunt u een foto ontzettend mooi laten belichten. Hoewel de kwaliteit van uw flitser uiteraard heel belangrijk is, is het ook belangrijk dat u instellampen en flitsbuizen koopt die van goede kwaliteit zijn en de juiste afmetingen hebben voor uw flitsers en andere lampen. Bij Verschoore bent u aan het goede adres voor kwalitatieve instellampen en flitsbuizen.

Wat is een flitsbuis

Veel mensen weten eigenlijk niet precies wat nou een flitsbuis is. Een flitsbuis is eigenlijk een hoefijzervormige lamp die kan flitsen. Deze lamp is dus eigenlijk aanwezig in een flitser. Een flitsbuis is niet zomaar een normaal lampje dus en dat zorgt er ook voor dat u niet over eenvoudig een nieuwe flitsbuis kunt kopen. Een flitsbuis kan daarbij ook niet altijd door uzelf worden vervangen. Soms is het namelijk nodig om dit door een professioneel iemand te laten doen. De flitsbuizen van Falcon zijn overigens wel heel eenvoudig zelf te vervangen. Dat is ook een van de redenen dat fotografen vaak kiezen voor een flitslamp en flitsbuizen van Falcon.

Wat is een instellamp?

Een instellamp vindt u vaak in alle studioflitsers. Een instellamp, in tegenstelling tot een flitsbuis, brandt voortdurend. Deze lamp wordt vaak door fotografen gebruikt als u bijvoorbeeld begint met het opbouwen van de studio. Met een instellamp kunt u dan in één oogopslag zien hoe de schaduwen uiteindelijk op de foto zullen vallen. Het instellicht kan worden uitgeschakeld als u eenmaal zover bent en de studio helemaal heeft ingericht. Ook het hebben van een goede instellamp is erg belangrijk, u wilt hiervoor niet een lamp van slechte kwaliteit kopen. Ook voor het kopen van instellampen bent u bij Verschoore aan het juiste adres.

Instellampen en flitsbuizen bij Verschoore

Verschoore verkoopt flitsbuizen en instellampen van de merken Falcon en Excella. De flitsbuizen van Falcon zijn eenvoudig zelf te vervangen en dus heeft Verschoore verschillende flitsbuizen in het assortiment opgenomen. Zowel de professionele fotograaf als de hobbyfotograaf zal, indien hij studiofotografie uitvoert, altijd te maken hebben met flitsbuizen en instellampen. Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u daarvoor altijd langskomen bij een van de filialen van Verschoore. Daarnaast is Verschoore ook telefonisch te bereiken en kunt u natuurlijk ook altijd uw vraag per email aan ons stellen. Weet u precies welke lamp u nodig heeft? Bestel deze dan voor 16:00 op onze website en dan wordt de lamp nog dezelfde dag opgestuurd.