Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

8,7
1598 beoordelingen
0 € 0,00

Continue verlichting

Continuverlichting is de meest toegankelijke en eenvoudigste vorm van studioverlichting. Wanneer je de lamp aanzet, zie je exact wat het licht doet en hoe je foto zal worden. Daarom is continuverlichting zeer geschikt voor beginnende studiofotografen. Naast de bekende gloeilampen zijn er ook lampen met energiezuinige LED’s. Een ander groot voordeel van LED lampen is dat ze niet warm worden.

Bekijk ook: Flitssets | Achtergronden | Studio accessoires

60 artikelen
20

Continuverlichting

Flitslicht is uiteraard niet de enige manier die fotografen tot hun beschikking hebben als lichtbron in een fotostudio. Er is ook de mogelijkheid om continulicht te gebruiken. Het woord zegt het eigenlijk al, maar continulicht staat continu aan. Vroeger werden er zogenoemde wolfraam-lichten gebruikt, maar die werden ontzettend warm en daardoor kwam er ook een geelachtige sfeer op de foto te staan. Indien u werkt met continue verlichting als fotograaf dan is het belangrijk dat u weet met wat voor producten u werkt. Continu verlichting wordt namelijk vaak warmer dan studioflitsers en het is vrij ingewikkeld om de lichtafgifte te regelen. En daarbij is het ook moeilijk om de kleurentemperatuur goed te regelen. Continuverlichting van vandaag de dag bestaat uit fluoriderende daglichtlampen met een vrij hoge lichtopbrengst. De warmte van continuverlichting kan zo warm worden dat het niet heel aangenaam is als u personen, dieren, of voedsel fotografeert. Er zijn echter ook grote voordelen voor continuverlichting.

Voordelen continuverlichting

Een van de grootste voordelen van continulicht is dat je meteen precies kan zien hoe het licht dat je hebt staan uiteindelijk ook zal uitpakken op je foto. Indien je werkt met flitslicht dan kan je alleen maar op de uiteindelijke foto zien hoe het licht heeft uitgepakt. Door het continulicht te gebruiken is dit dus heel eenvoudig al vooraf te zien en dat kan een fotograaf veel tijd schelen. Verder is het ook heel erg handig dat het niet noodzakelijk is dat je de continuverlichting aan je camera koppelt. Door te werken met deze continuverlichting kunt u dus met iedere sluitertijd werken. Maar ondanks al deze voordelen zijn er ook veel fotografen die liever werken met flitslicht. De voor-, en nadelen zijn natuurlijk tegenover elkaar te stellen en de meningen zijn dan ook regelmatig verdeeld over het gebruik van continuverlichting en flitsverlichting. De meeste fotografen bepalen aan de hand van ervaring wat voor hen het beste werkt. Voor de echte professionele fotografen onder ons, die goed kunnen werken met continuverlichting, bent u bij Verschoore op het juiste adres voor uw aankopen.

Continuverlichting Verschoore

Verschoore heeft verschillende continuverlichting te koop van verschillende merken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Falcon, Manfrotto, Elinchrom, Linkstar, StudioKing, Excella en Ledgo. De prijzen van de continuverlichting verschillen natuurlijk wel. Afhankelijk van waar u naar op zoek bent heeft Verschoore voor u de ideale continuverlichting. U koopt bijvoorbeeld al een Manfrotto ML 120 voor slechts 34,95. Maar als u opzoek bent naar een meer professionele continuverlichting dan kunt u bijvoorbeeld ook eens kijken naar de Elinchrom Scanlite set 2 BIVOL. Dit is een set met maar liefst twee verschillende continuverlichting.

Vragen?

Heeft u vragen over de continuverlichting van Verschoore dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Verschoore heeft verschillende vestigingen door het hele land, en hier kunt u natuurlijk altijd langskomen met vragen. Maar het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met een van onze medewerkers of om een email te sturen. Afhankelijk van uw vragen komen wij dan zo spoedig mogelijk met een antwoord. Kom dus gerust eens langs en bekijk al onze continuverlichting!