Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

8,7
1598 beoordelingen
0 € 0,00

Accessoires voor cameraflitsers

Ook voor de opzetlfitser zijn veel verschillende accessoires beschikbaar waarmee je beeldkwaliteit kunt vergroten. Zo zijn er compacte softboxen om het harde flitslicht te verzachten en gelfilters om de kleurtint aan te passen. Daarnaast vind je in dit overzicht triggers, afstandsbedieningen en synchronisatiekabels om je externe flitser aan te sturen.

Bekijk ook: Flitssets | Continuverlichting | Achtergronden | Studio accessoires

135 artikelen
20

Cameraflitser accessoires

Indien u een foto wilt maken van een product, persoon, of ander onderwerp, en heeft u daarbij last van een lage dosis licht, dan kunt u hier het beste een flitser voor gebruiken. Spelen met licht is een van de meest leuke, maar ook ingewikkeldste handelingen die een fotograaf kan doen. In sommige camera’s zijn flitsers automatisch ingebouwd. Dit is vaak het geval bij compact camera’s. Andere camera’s zoals bijvoorbeeld spiegelreflexcamera’s  hebben de mogelijkheid om een externe flitser te gebruiken. In dat geval zult u een losse flitser moeten kopen die u op de camera kunt schroeven. Bij studiofotografie worden vrijwel altijd verschillende lichtsets gebruikt, maar ook gebruikt de fotograaf dan zelf ook nog een flitser. Investeren in een goede flitser kan een ontzettend grote bijlage leveren aan uw foto’s en dus aan uw beroep als fotograaf. Maar ook hobby fotografen gebruiken uiteraard regelmatig flitsers. Hoewel het aanschaffen van een flitser niet heel erg goedkoop is, is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in de wereld van de cameraflitsers.

Verschillende soorten Flitsers

Gezien de ontzettend grote keuze in camera’s, zijn er ook ontzettend veel verschillende soorten cameraflitsers op de markt. Om de belichting van uw foto optimaal te krijgen kunt u het beste gebruik maken van externe flitsers. Indien u een Canon camera heeft is het ook de bedoeling dat u investeert in een Canon flitser. Hetzelfde geldt voor camera’s van Sony, Nikon, en alle andere cameramerken. Canon rapportage flitsers kunt u herkennen aan de opsteekflitser zoals bijvoorbeeld de Speedlite 430EX. Dit zijn losse flitsers die u met behulp van een schroef op uw camera kunt schroeven. Een voordeel van zo’n externe flitser is dat de lichtopbrengst vele malen groter dan de lichtopbrengst van een interne flitser. Daarnaast is het ook fijn dat u de kop van de flitser in de meeste gevallen zowel horizontaal als verticaal in kunt stellen. Buiten dat alles verbruiken de flitsers eigen batterijen waardoor de flitser niet zomaar de batterijen van je camera leeg slurpen. Zorg er dus wel altijd voor dat u reserve batterijen meeneemt voor uw flitser, omdat u natuurlijk niet zonder flitser wilt komen te zitten als u net bezig bent met een onvergetelijke fotorapportage.

Flitsers bij Verschoore

Uiteraard bestaat het assortiment van Verschoore uit verschillende soorten cameraflitsers van verschillende merken. U kunt bij Verschoore flitsers vinden van Canon, Fuji, Nikon, Sony, Olympos, Pentax, Panasonic, Metz, Sigma, Samsung, Marumi, Vivitar en Cullmann. De meeste flitsers vindt u in het assortiment van de Metz flitsers. Daarnaast hebben de flitsers natuurlijk ook zeer uiteenlopende prijzen. U kunt al een externe flitser kopen bij Verschoore voor nog geen 30,00 euro. Maar er zijn natuurlijk ook cameraflitsers te koop van maar liefst 895,00 euro. Het verschil in prijs komt voornamelijk door de kwaliteit van de flitser.

Indien u een beginnend fotograaf bent dan is het wellicht verstandig om te beginnen met een iets goedkopere flitser. Ook omdat een beginnen fotograaf vaak nog wisselt van camera en niet iedere flitser op iedere camera past, is het een goed idee om dan niet meteen te veel geld uit te geven aan flitser. Maar als u een professionele fotograaf bent dan heeft u wellicht uw ideale camera gevonden en bent u ook bereid om meer geld uit te geven aan een goede flitser. Daarnaast hebben professionele fotografen ook een betere techniek om om te kunnen gaan met de grotere en meer ingewikkeldere flitsers. Indien u hier vragen over heeft kunt u natuurlijk altijd langskomen in een van de filialen van Verschoore. Wij helpen u dan graag bij het zoeken van de ideale cameraflitser die past bij uw camera en bij al uw wensen.