8,8
1126 beoordelingen
0 € 0,00

Firmware

Firmware updatesPanasonic GX8 Firmware Update

Download hier de laatste firmware van de Panasonic GX8

Sony Cyber-shot DSC-RX100 III / RX100 IV / RX100 V firmware update voor onderwaterbehuizing


Er is nu een nieuwe firmware update beschikbaar voor de Sony Cyber-shot DSC-RX100 III, IV en V. In het verleden was de kwaliteit met een onderwaterbehuizing niet optimaal. Bijvoorbeeld de kleuren en dieptes waren onderwater anders dan bovenwater. Door een nieuwe update is dit niet langer een probleem. 

Download de update hier:
Sony Cyber-shot DSC-RX100 III
Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV 
Sony Cyber-shot DSC-RX100 V


Fujifilm EF-X500 firmware update
Het kan voorkomen dat de EF-X500 niet terugschakelt van stand-by modus naar normale werking. Hierdoor wordt de accu heel erg warm. Er is hier nu een nieuwe update voor. Klik hier om de update te downloaden.

Fujifilm X-T1, X-T2, X-Pro2 en X-A10 firmware update
Er is nu een nieuwe firmware update beschikbaar voor diverse Fujifilm camera's.
Voordelen update:

Uitbreiding van RAW bracketing functionaliteiten en toevoeging van RAW aan de geavanceerde filters.

Leica M10 firmware update 1.3.4.0 Leica M10 Body
Er is nu nieuwe firmware beschikbaar voor de Leica M10. De update is er vooral gericht om de instellingen en weergave van het menu nog verder te vervolmaken. Daarnaast worden er een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd: 

 • Nieuwe kleurcodering van de batterij- en SD kaart status. Deze verloopt nu van groen, via oranje naar rood.
 • Toevoeging van een 2e favorieten pagina, zodat er nu in totaal 15 settings opgeslagen kunnen worden. (7+8)
 • Snelle toegang tot het hoofdmenu en pagina voor pagina scrollen m.b.v. de menu knop.
 • "Auto Review" schermkeuze nu instelbaar op: Auto, EVF of LCD.
 • M-ISO nu toegankelijk vanuit het favorieten menu (m.b.v. "edit-favourites" kan er een short cut gemaakt worden.
 • Korte "black-out" tijd na het maken van een opname in de Live View stand. Dit is vooral zichtbaar in de stand " auto review off".
 • Kleine bug fixes.

  De firmware kan nu gedownload worden in de Leica gebruikersomgeving voor geregistreerde klanten of via de website van Leica.

Leica SL firmware update 1.2

Leica SlLeica heeft nu voor de Leica SL een nieuwe firmware v1.2 beschikbaar. Dit is de eerste update sinds de introductie van de camera. Het bevat kleine bug fixes, verbeteringen in de beeldkwaliteit en werking van de camera:

 • Verbeterde beeldkwaliteit in het bereik van ISO 50 tot 400
 • Verbetering van het beeld in de elektronische zoeker
 • Grotere flexibiliteit bij het invoeren van WLAN wachtwoorden
 • Correcte herkenning van de R-adapter-M en met juiste aanduiding van het R objectief in de EXIF data
 • Verbetering van de Leica Log gammacurve (L-Log) voor video-opnamen te gebruiken voor SD card opslag (8 bits).
 • De AE-lock-knop kan nu ook gebruikt worden om in te zoomen op het live beeld. Dit is zeer praktisch bij handmatig scherpstellen met bijvoorbeeld Leica M en R objectieven.
 • De joystick kan nu ook gebruikt worden om op het beeld in te zoomen. Het schakelt hierbij alleen tussen maximale vergroting en het volledige beeld, een tussenstand is niet mogelijk.

De firmware kan nu gedownload worden in de Leica gebruikersomgeving voor geregistreerde klanten of via de Leica website.

Leica Q firmware update

Leica Q

Met de introductie van de Leica Q maakten we de Leica liefhebbers enthousiast met de innovatieve en zeer intuïtieve bediening van deze Full-Frame camera. De eerste grote firmware-update voor de Leica Q weerspiegelt Leica's wens om voortdurend te streven naar perfectie in haar producten en om verzoeken plus suggesties van gebruikers zo goed mogelijk te vervullen. Naast algemene bug fixes en prestatieverbeteringen omvat de firmware versie 2.0 op de eerste plaats een groot aantal nieuwe functies, waaronder DNG only, die de totale bediening van de Leica Q verder verbeteren en daardoor nog meer creatieve mogelijkheden bieden. De Leica Q firmware 2.0 is vanaf 26 juli hier te downloaden vanaf de Leica website.

Een korte opsomming van de 15 nieuwe mogelijkheden met de Leica Q firmware 2.0 update in het Nederlands kunt u overigens hier downloaden

Leica T firmware update

Leica T (typ 701) Body Zwart
Leica T Camera System firmware update V1.5 brengt 'Direct Wi-Fi' .

In het streven van Leica om haar producten voortdurend te verbeteren, maakt Leica niet alleen gebruik van nieuwe ontwerpen en productiemethoden, maar ook van firmware updates. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan bestaande Leica camera's en verbetering van bestaande functies of de camera's aan te passen op basis van wensen van de gebruikers. Zo heeft dit bij de Leica T Camera System o.a. gezorgd voor een 100% sneller AF, sneller opstarten en een sneller en vloeiendere touch-bediening van de camera.

De nieuwe Leica T Camera System firmware update V1.5 geeft de camera nu onderstaande nieuwe functies en verbeteringen:
1. De camera krijgt de mogelijkheid tot het fungeren als Wi-Fi Access Point (AP).
2. Het automatisch verbinding maken met een bestaand Wi-Fi netwerk gaat nu nog sneller en betrouwbaarder.

De update kun je hier downloaden. Instructies voor de installatie vind je hier.

Firmwareupdate C 1.10 voor de Nikon D810Nikon D810

Firmwareupdate laat Nikon D810 externe hdmi-recorder bedienen
Nikon heeft firmwareupdate C 1.10 vrijgegeven voor de D810. Nieuw is de optie om een video-opname op een externe hdmi-recorder met ondersteuning voor het Atomos Open Protocol te starten of te stoppen. Ook verhelpt de update veertien bugs.

Deze firmeware update versie vindt u hier.

Overzicht Tamron firmware updates
Tamron streeft continue naar een optimaal gebruik van hun objectieven en vanzelfsprekend ook op de nieuwste camera's. Aangezien er in deze camera’s soms nieuwe technieken worden toegepast, is het in bepaalde gevallen nodig om de optimale werking van een Tamron objectief achteraf hierop aan te passen. Via een firmware update van het objectief is het mogelijk om een Tamron objectief aan te passen aan de specifieke nieuwe functie(s) in uw nieuwe camera. Dit is in 90% van de gevallen gelukkig niet nodig, maar in onderstaande specifieke situaties wel.

Daarnaast voegt Tamron soms een functionaliteit toe aan een objectief, zonder dat dit direct te maken heeft met de camera. Deze nieuwe functionaliteit is ook via een firmware update toe te voegen. Een recent voorbeeld hiervan is de VC ‘panning’ update voor de Tamron SP 150-600mm VC USD.

canon

Firmware update voor gebruik met de nieuwe Canon EOS 750 en 760 camera's: Tamron objectieven voorzien van de meest recente firmware kunnen zonder enige beperking gebruikt worden met de Canon EOS 750/760. Dit geldt ook voor objectieven die ge-update zijn met de Tamron SP 150-600mm VC 'panning' update. Bij Tamron objectieven met een oudere firmware kunnen er soms scherpstelproblemen optreden wanneer de camera in de "Live View" mode wordt gebruikt. Bij normaal gebruik via de zoeker werkt alles prefect.

De firmware voor de Canon EOS 750/760 heeft betrekking op onderstaande Tamron objectieven:

 • SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD (Model A012)
 • SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD (Model A009)
 • SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD (Model A011)
 • SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD(Model F004)
 • 28-300mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (Model A010)
 • 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO (Model B016)

Controleer aan de hand van het serienummer in deze lijst of het Tamron objectief al voorzien is van de meest recente firmware.

Willen uw klanten een firmware update laten uitvoeren lees dan de voorwaarden en procedures onderaan deze mailing.

Firmware update voor gebruik met de nieuwe Canon EOS 5Ds en 5DsR camera's:

Canon 5Ds en 5DsR

Tamron objectieven voorzien van de meest recente firmware kunnen zonder enige beperking gebruikt worden met de Canon EOS 5Ds en 5DsR. Canon EOS 750/760 firmware-update of met de Tamron SP 150-600mm VC 'panning' update. Bij Tamron objectieven met een oudere firmware kunnen er soms scherpstelproblemen optreden wanneer de camera in de "Live View" mode wordt gebruikt. Bij normaal gebruik via de zoeker werkt alles prefect.

De firmware voor de Canon EOS 5Ds en 5DsR heeft betrekking op onderstaande Tamron objectieven:

 • SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD (Model A012)
 • SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD (Model A009)
 • SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD (Model A011)
 • SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD(Model F004)
 • 28-300mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (Model A010)
 • 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO (Model B016)

Controleer aan de hand van het serienummer in deze lijst of het Tamron objectief al voorzien is van de meest recente firmware.

Canon EOS M3 Firmware update voor gebruik van de Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC (B011) met de nieuwe Canon EOS M3:
Tamron 18-200mm (B011) objectieven voorzien van de meest recente firmware kunnen zonder enige beperking gebruikt worden met de Canon EOS M3. Bij Tamron 18-200mm (B011) objectieven met een oudere firmware kunnen er scherpstelproblemen optreden.

Controleer aan de hand van het serienummer in deze lijst of het Tamron 18-200mm objectief al voorzien is van de meest recente firmware.
Deze firmware update kan alleen uitgevoerd worden door Tamron Europa. Onze Nederlandse Tamron servicepartner Camtech zal het objectief dan ook doorsturen en hou daarom rekening met een iets langere afhandelingstijd.

 

Tamron SP 150-600mm VC USD

Firmware update voor de gebruik VC tijdens "panning" bij de Tamron SP 150-600mm VC USD

In het oorspronkelijke ontwerp van de Tamron SP 150-600mm VC USD was het niet mogelijk om de VC beeldstabilisatie aan te laten tijdens het meetrekken van de camera met het onderwerp. Er bestond dan een kans op een onscherpere foto dan met de VC uitgeschakeld. De nieuw ontwikkelde VC aansturing detecteert automatisch de camera beweging en schakelt naar de meest optimale VC stand voor de foto. Deze hoeft dus niet meer met de hand aan of uit gezet te worden.

Controleer aan de hand van het serienummer in deze lijst of het Tamron SP 150-600mm objectief al voorzien is van de meest recente firmware.