Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

8,7
1598 beoordelingen
0 € 0,00

Zonnekappen en lensdoppen

Met een zonnekap houd je invallend licht uit de lens en voorkom je overstraling door bijvoorbeeld de zon of een felle lamp. Daarnaast vormt de zonnekap een extra barrière tussen het kwetsbare glas van je lens en eventuele boosdoeners zoals een rots of scherpe tak. Wanneer je klaar bent met fotograferen, bescherm je de voorkant van de lens met een lensdop. Ook tijdens het vervoer in je fototas is het raadzaam om altijd een lensdop te gebruiken. Zonnekappen worden voor een specifieke lens ontworpen. Bekijk daarom in de handleiding welke kap op jouw lens past. Aan de hand van de lensdiameter kies je de juist maat lensdop.

Bekijk ook: Lensfilters | Onderhoud | Extenders en converters

177 artikelen
20

Zonnekappen

Een echte fotograaf is op alles voorbereid. Indien u een fotograaf bent die graag buiten het een en ander fotografeert dan is het erg belangrijk dat u hiervoor goed voorbereid bent. Buitenfotografie krijgt altijd te maken met verschillende weersomstandigheden en dus is het belangrijk dat u uw apparaten en product hierop aanpast. Als u buiten gaat fotograferen doet u er vrijwel altijd goed aan om eens een kijkje te nemen naar een goed statief en een goede tripot. Dat is zeker een ‘must’ als u buiten gaat fotograferen. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Want als u buiten gaat fotograferen kan het ook zo zijn dat de zon erg fel schijnt. Te veel zonlicht in jouw lens kan er voor zorgen dat een foto die eigenlijk heel erg mooi is ontzettend wordt verpest. Om dat te voorkomen zijn er zonnekappen ontworpen. Een zonnekap zorgt er voor dat er niet te veel zonlicht in jouw lens kan vallen en de foto dus niet door het zonlicht verpest wordt. Een goede zonnekap kan de inkomende lichtstralen blokkeren precies op die plek waar het nodig is, terwijl het beeld dat u heeft om de foto te nemen niet wordt verkleind. Indien u dus ook al uw foto’s wilt beschermen voor de nare bijwerkingen van een heerlijke zonnestraal, dan kunt u het beste een zonnekap aanschaffen.

Zonnekappen op maat

Indien u een zonnekap wilt aanschaffen dan zult u er rekening mee moeten houden dan niet iedere zonnekap op iedere lens past. Afhankelijk van het soort lens dat u heeft kunt u een zonnekap aanschaffen. Een zonnekap is geen dure uitgave, en het kan uw foto’s aanzienlijk verbeteren, dus dat is altijd mooi meegenomen. Bij Verschoore kunt u verschillende zonnekappen kopen. Zo worden er zonnekappen verkocht van het merk Canon, Fuji, Nikon, Leica, Sony, en Tamron. Als u dus een Canon camera heeft met een Canon lens, dan zult u ook een Canon zonnekap moeten kopen. Omdat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn met betrekking tot de zonnekappen, raden wij u aan om goed na te denken wat voor zonnekap u precies wilt aanschaffen.

Vragen en Advies

Als u besloten heeft een zonnekap aan te schaffen, maar u weet niet goed wat u precies moet kopen dan willen wij u daar natuurlijk graag bij helpen. U kunt dan het beste langskomen in een van onze filialen om ons te laten zien wat voor lens u heeft. Wij kunnen dan samen met u kijken naar de beste zonnekap voor uw lens. Indien u voor meerdere lenzen iets zoekt dan zult u misschien meerdere zonnekappen moeten aanschaffen, en ook daar helpen wij u graag bij. Verschoore heeft verschillende filialen in heel Nederland en dus kunt u altijd wel ergens in de buurt een filiaal vinden waar u heen kunt gaan. Mocht u al precies weten welke zonnekappen u wilt aanschaffen dan kunt u dat natuurlijk heel gemakkelijk doen via onze website. Indien u voor 16:00 uw zonnekap heeft besteld, dan wordt de zonnekap dezelfde dag nog naar u verzonden.

Informatie zonnekappen

Op de website vindt u natuurlijk ook veel uitgebreide informatie over de zonnekappen. Op die manier is het voor u erg gemakkelijk om de goede zonnekap te bestellen. Mocht u toch vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers of kom langs in een van onze filialen.