Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

8,7
1598 beoordelingen
0 € 0,00

Telezoom

Haal je onderwerp dichtbij met het grote zoombereik van een telelens. Telelenzen worden veel gebruikt voor natuur-, sport- en portretfotografie. Door ver in te zoomen, komt je onderwerp los van de achtergrond. Een andere veelgebruikt effect van telelenzen is het ‘samendrukken’ van je compositie. Onderwerpen op de achtergrond lijken ineens veel dichterbij, waardoor je foto’s dat echte zoomeffect krijgen. Veel zoomlenzen zijn uitgerust met optische beeldstabilisatie om de kans op bewogen foto’s te verminderen.

Bekijk ook: Lensfilters | Onderhoud | Extenders en converters | Zonnekappen en lensdoppen

119 artikelen
20

Telezoom

In tegenstelling tot een groothoekzoom heeft een telezoom een groot brandpunt afstand en een kleine beeldhoek. Hierdoor kunnen beelden die op grote afstand zijn toch in een beeldvullende foto worden vastgelegd. Alles wat in het beeld van een telezoom lens wordt gefotografeerd wordt vlakker, en dus minder diep. Het perspectief dat er ontstaat met het werken met een telezoom wordt vaak ook wel een ‘plat-perspectief’ genoemd.

Waar wordt een telezoom lens voor gebruikt?

Fotografen en hobby-fotografen maken in verschillende situaties gebruik van een telezoom lens. Niet alleen wordt deze telezoom gebruikt bij het maken van foto’s van bijvoorbeeld sportwedstrijden zoals hockey, voetbal, en golf, maar ook wordt de telezoom lens gebruikt voor het maken van meer artistieke foto’s. Het komt ook voor dat fotografen met een telezoom lens foto’s maken van bijvoorbeeld wielren-wedstrijden.

Hoe herken je een telezoom lens?

Een telezoom lens wordt meestal herkend aan de grootte van de lens. In tegenstelling tot een normale lens, die vaak zo’n 5 a 10 centimeter lang is, herken je een telezoom lens aan de ontzettend grote lens. Dit kan soms wel oplopen tot lenzen van een meter lang! Overigens is een telezoom lens niet altijd enorm groot, er bestaan, zoals je op de website kunt zien, ook wat kleinere telezoom lenzen. Als je naar een voetbalwedstrijd kijkt dan zie je vaak alle sportfotografen achter het goal zitten met een telezoom lens (welke in veel gevallen wit is) om zo de mooiste foto’s van de wedstrijd te kunnen maken.

Telezoom lens bij Verschoore

Bij Verschoore fotografie vindt u verschillende telezoom lenzen. Afhankelijk van het merk camera dat u heeft moet u kiezen voor een bepaald merk voor uw telezoom lens. Indien u bijvoorbeeld een canon body heeft moet u hiervoor ook een canon telezoom lens aanschaffen. Maar als u een sony body camera heeft dan moet u hiervoor natuurlijk een sony telezoom lens aanschaffen. Op onze website vindt u verschillende telezoom lenzen van verschillende merken. Onder andere verkopen wij telezoom lenzen van: Canon, Fuji, Nikon, Sony, Olympus, Pentax, Panasonic, Tamron, Sigma, Canon Pro, Nikon Pro, en Samsung. Op onze website vindt u van het merk Sigma de meeste telezoom lenzen, en van Canon Pro hebben we alleen de Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4X. Deze lens is, net zoals je vaak op televisie ziet bij sportwedstrijden wit/lichtgrijs
met zwart en weegt maar liefst 62 kg. De diameter van deze lens is 12, 8 cm. U koopt deze fantastische telezoom lens bij ons voor 10.999 euro. Het is een typische telezoom lens die door de professionele sportfotografen wordt gebruikt. De goedkoopste telezoom lens in ons assortiment is de lens van Sigma, welke slechts 85 euro kost.

Hoe maakt u de keuze?

Indien u op zoek bent naar een goede telezoom lens is het belangrijk dat u bij uzelf afvraagt waarvoor u de lens zult gaan gebruiken. Als u een professionele sportfotograaf bent dan zult u wellicht kiezen voor onze Canon Pro telezoom lens. Maar indien u een hobby-fotograaf bent en voor het eerst wilt gaan experimenteren met een telezoom lens dan kunt u het beste een wat goedkopere telezoom lens kopen. Zorg er natuurlijk wel voor dat de lens die u koopt past op de camera body die u al heeft!