Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

8,7
1598 beoordelingen
0 € 0,00

Macro

Bekijk de wereld van dichtbij en ontdek de geheimen van macrofotografie. Een macrolens heeft een minimale vergrotingsfactor van 1:1. Dit houdt in dat 1 cm in de werkelijkheid als 1 cm op de beeldsensor wordt geprojecteerd. Met een macro-objectief maak je dus levensechte foto’s van insecten en bloemen. Maar ook alledaagse voorwerpen zorgen voor bijzondere patronen of effecten als je ze voor een macrolens plaatst. De brandpuntsafstand van de lens bepaalt hoe dicht je bij je onderwerp kunt komen. Bepaal dus van te voren wat je graag vast wilt leggen.

Bekijk ook: Lensfilters | Onderhoud | Extenders en converters | Zonnekappen en lensdoppen

48 artikelen
20

Macro

Een macro lens wordt ook regelmatig een macro objectief genoemd. Het een lens welke speciaal is ontwikkeld om voorwerpen van heel dichtbij te fotograferen. Foto’s die worden gemaakt met een goede macro lens zijn vaak vlijmscherp. Macro-fotografie wordt vaak gezien als een van de moeilijkste soorten fotografie. Er worden close-ups gemaakt met een macro lens welke voor het blote oog in het dagelijks leven waarschijnlijk niet eens zichtbaar zijn. Dat is ook een van de redenen voor macro-fotografen om foto’s te willen maken met een macro lens. Je kan met macro fotografie iets vastleggen dat men met het blote oog vrijwel onmogelijk op een zelfde manier zou kunnen zien. Denk daarbij maar eens aan een close-up van een bij die een bloem bestuift. Hoewel veel camera’s een standaard macro stand hebben, zijn de echte fotografen toch geneigd om hiervoor een speciale macro lens te kopen. Het is wel mogelijk om met een compact camera macro- fotografie uit te voeren, maar indien je twee foto’s naast elkaar legt waarvan er één is gemaakt met een echte macro lens en de ander niet, dan zult u zelf versteld staan van het verschil, en zult u ook meteen snappen waarom de echte fotografen deze foto’s maken met de daarvoor speciaal ontworpen macro lens.

Macro lenzen bij Verschoore

Bij Verschoore verkopen wij verschillende merken macro lenzen. Zo hebben wij macro lenzen van de merken Canon, Fuji, Nikon, Sony, Pentax, Tamron, Sigma, Tokina, Samsung en Zeiss. Over het algemeen zijn macro lenzen duurder dan bijvoorbeeld telezoom lenzen omdat een macro lens een veel dunner glas heeft. Voor het kopen van een macro lens geldt hetzelfde als het kopen van een telezoom lens of een groothoekzoom lens: U kunt niet zomaar iedere macro lens op iedere camera ‘body’ kunnen plaatsen. Indien u dus een canon body heeft, dan zult u ook een canon macro lens moeten aanschaffen. Mocht u vragen hebben over het aanschaffen van een macro lens, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen (telefonisch, of u kunt natuurlijk langskomen in één van onze filialen!).

Hoe maakt u een keuze?

Het kan zijn dat u nog helemaal geen body camera heeft, maar dat u wel zeker weet dat u macro- fotografie wilt gaan uitvoeren. In dat geval moet u een aantal belangrijke beslissingen gaan maken. Als u zich voornamelijk wilt richten op macro fotografie, maar u heeft verder nog niet veel ervaring met het maken van foto’s dan kunt u het beste voor een middenklas macro lens kiezen. U moet er wel rekening mee houden dat de macro lens u waarschijnlijk rond de 500-800 euro zal gaan kosten, en daarbij komt dan ook de prijs van de camera body. Nogmaals, deze prijzen kunnen heel erg verschillen, en indien u net begint met het maken van macro foto’s, of foto’s in het algemeen, dan kunt u beter voor een simpel exemplaar kiezen dan voor een heel erg kostbaar en ingewikkelder exemplar.