Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

0 € 0,00

Extenders en converters

Soms is het bereik van je lens niet groot genoeg of wil je je objectief ook op een camera met een andere lensvatting gebruiken. In die gevallen hebben je extender, converter of adapter nodig. Met een extender en teleconverter vergroot je het bereik van een lens met bijvoorbeeld 2x. Een zoomlens met een maximaal bereik van 200mm krijgt in combinatie met de converter een maximaal bereik van 400mm. Wanneer je een oude lens van Sony Minolta op een Nikon camera wilt gebruiken, heb je een adapter nodig met aan weerszijde de juiste lensvatting. Met behulp van een adapter vergroot je de keuze voor een objectief aanzienlijk.

Bekijk ook: Lensfilters | Onderhoud | Zonnekappen en lensdoppen

104 artikelen
20

Extenders en converters

Buiten het feit dat u een goede camera moet hebben, en daarbij misschien al het een en ander aan lenzen heeft gespaard, zijn er nog veel meer andere dingen die u goed van pas kunnen komen bij het maken van foto’s. Indien u bijvoorbeeld een standaard lens heeft, en u hier graag een macro lens van zou willen maken dan is het mogelijk om gebruik te maken van een extender. Een extender, ook wel vaak een tussenring genoemd, is een cilinder welke je om de body van je camera schroeft. Vandaar dus ook dat de tussenringen en extenders in verschillende maten leverbaar zijn omdat niet alle body’s dezelfde extenders gebruiken. Indien u op zoek bent naar een extender zult u er dus goed op moeten letten dat u een kit koopt die aansluit op uw body camera.

Converters

Een converter, ook wel een teleconverter genoemd, is een divergerende lens die tussen de camera body wordt geschroefd. Met een converter wordt het mogelijk om het brandpuntafstand te vergroten. Door het brandpuntafstand te vergroten wordt de beeldhoek verkleind. Eigenlijk kan een converter (teleconverter) dus hetzelfde effect bewerkstelligen als een telezoom lens. Een converver converteert dus als het ware een standaardlens naar een telelens. Indien u meer vragen heeft over het gebruik van een converter dan kunt u hiervoor natuurlijk altijd langskomen in een van onze filialen. Neem in dat geval wel de body van uw camera mee zodat we een eventuele converter kunnen passen op uw camera. Wij helpen u daar graag bij.

Extenders en Converter bij Verschoore

Bij Verschoore verkopen we verschillende soorten converters. Zo verkopen we bijvoorbeeld verschillende converters van Sony, Canon, en Nikon. De prijzen van deze lenzen verschillen tussen de 200 en 400 euro. Naast de converters verkoopt Verschoore ook verschillende extenders en adapters. Indien u op zoek bent naar een extender, converter, of adapter kunt u het beste hieronder eens een kijkje nemen in ons assortiment. Indien u hier vragen over heeft kunt u natuurlijk ook altijd langskomen in de winkel. Wellicht is het verstandig om bij het kopen van een extender, converter of adapter uw camera body mee te nemen naar de winkel zodat u meteen kunt uitproberen of de extender of converter is waarnaar u op zoek was.