8,8
726 beoordelingen
0 € 0,00

Chromakeying

2 artikelen
20

Chromakeying

Chromakeying is bij veel amateurfotografen ook wel bekend als bluescreening. Chromakeying is een speciale techniek die de laatste jaren ontzettend heeft toegenomen in populariteit, met name in de wereld van film en televisie. Toch zijn veel fotografen erg geïnteresseerd in chromakeying. Met chromakeying kunnen kosten van films en televisieprogramma’s worden bespaard. Het is op die manier bijvoorbeeld mogelijk om een omgeving te maken met de computer als u de acteurs filmt voor een bluescreen. Indien u een acteur filmt voor een bluescreen dan is het wel ontzettend belangrijk dat de acteur geen groene of blauwe kleding draagt omdat het effect er anders erg raar uit zal gaan zien. Bij Verschoore worden verschillende chromakeying producten verkocht. U bent daarvoor bij Verschoore dus aan het goede adres.

Chromakeying waarvoor?

Waarschijnlijk bent u allen wel bekend met de film The Great Gatsby. Een zeer groot deel van deze film is opgenomen met behulp van chromakeying. Er is vrijwel geen enkele achtergrond of omgeving ‘echt’ in deze film. Alles is opgenomen met behulp van chromakeying. Dat is maar een van de vele voorbeelden want ook in menig televisieserie wordt gebruik gemaakt van deze techniek. Hoewel de techniek met name erg populair is bij films maken fotografen daar ook steeds meer gebruik van. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een reclame fotorapportage. Vaak worden daar foto’s voor gebruikt op de meest fantastische locaties. Maar wat blijkt: veel van deze locaties zijn helemaal niet echt en wordt er met behulp van chromakeying een fantastische omgeving gecreëerd en wordt de acteur voor een groen of blauw scherm geplaatst en voegt de fotograaf later tijdens het editen pas de achtergrond toe aan de foto. Het is een speciale techniek waar niet iedere fotograaf mee om kan gaan, en het zijn dan ook de professionele fotografen die gebruik maken van deze techniek.

Chromakeying Verschoore

Bij Verschoore kunt u verschillende chromakeying producten kopen. Deze producten worden aangeboden onder de merken Falcon en Savage. Uiteraard heeft Verschoore chromakeying in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. U koopt bijvoorbeeld al een starters pakket van Savage Digital Background voor slechts 34,95. Mocht u op zoek zijn naar een meer professioneler pakket dan kunt u kiezen voor de Savage Digital Photgraphy Kit van 149,00 euro. In dit pakket zit alles wat u nodig heeft voor chromakeying fotografie. U kunt hiermee innovatieve en intrigerende beelden creëren. Het achtergrond scherm wat u dan koop is 1,5 x 1,8 meter. De afmetingen zijn groot genoeg om portretfoto’s van personen of dieren te maken en later dus te bewerken. In het pakket zit ook een statief wat u nodig zult hebben om de achtergrond vast te zetten. Dit product is erg licht en dus eenvoudig van locatie naar locatie te verplaatsen maar uiteraard is het ook een goed product voor in uw fotostudio.

Vragen

Heeft u vragen over het maken van chromakeying foto’s of over het bestellen van een chromakeying-set, dan kunt u natuurlijk altijd langskomen in een van de vele filialen van Verschoore. Verschoore heeft verschillende winkels verspreid over heel Nederland dus er is altijd wel een winkel die bij u in de buurt zit. Uiteraard is het ook mogelijk om uw vragen over chromakeying per telefoon of email te stellen. Een van onze medewerkers zal u dan helpen bij het uitzoeken van een product dat goed bij uw budget en wensen past. Mocht u er nu al helemaal uit zijn en wilt u het liefst vandaag nog uw chromakeying bestellen, dan kunt u dat heel eenvoudig via de website doen. Als u voor 16:00 uw producten besteld dan worden deze dezelfde dag  nog verstuurd.