Verschoore sprint photo services, alles in beeld
0 items  -  € 0,00

Pasfoto

Pasfoto bij Verschoore

Pasfoto's maken bij een gecertificeerde fotograaf

Gemeenten en grote organisaties werken alleen samen met gecertificeerde fotografen. Onze pasfoto's voldoen aan alle wettelijke Nederlandse en Vlaamse overheidseisen, voor bijvoorbeeld rijbewijs, paspoort of ID-kaart. U kunt bij ons zelf uw foto's op een monitor uitkiezen. Ook maken wij visumfoto's, deze hebben het formaat 5x5.

Afdruk van uw pasfoto's is mogelijk in kleur of in zwart-wit.
U kunt de gemaakte foto's ook digitaal aangeleverd krijgen.

 

 

Geen afspraak nodig!

Certificering

Om pasfoto's bij ons te laten maken, hoeft u geen afspraak te maken. Al onze vestigingen zijn in staat direct volgens de juiste richtlijnen een foto te maken.

 

Pasfoto

Alle filialen van Foto Verschoore zijn gecertificeerd door SNF Pasfotoservice. Onze medewerkers worden d.m.v. trainingen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent het maken van pasfoto's.

Den Bosch | Goes | Bergen op Zoom | Breda | Etten-Leur | Hulst | Middelburg | Oostburg | Oosterhout | Roosendaal | Terneuzen 

snf gecertificeerd

Pasfoto

Door de hoeveelheid vereisten aan officiële pasfoto’s is het belangrijk om uw pasfoto’s te laten maken bij een erkende fotograaf van Verschoore, zo komt u later op het stadhuis niet voor verrassingen te staan wanneer uw pasfoto niet voldoet aan de criteria.

Wat is een pasfoto


Een pasfoto is eigenlijk niets meer dan een kleine foto van uzelf, maar waarop uw gezicht duidelijk te zien is. Een pasfoto wordt gebruikt op alle vormen van foto identificatiebewijzen zoals het paspoort, het rijbewijs, maar ook minder op officiële documenten als een bibliotheek- of zwembadpas. Doordat de pasfoto voor officiële documenten wordt gebruikt zijn er ook officiële regels waaraan een pasfoto dient te voldoen. Alle bij Verschoore gemaakte pasfoto’s voldoen uiteraard aan deze criteria! Wist u trouwens dat u bij Verschoore op onze monitor eerst zelf uw pasfoto’s kunt bekijken. Zo kunt u zelf uitkiezen welke foto u het leukste vindt, dan drukken wij die voor u af.

Critiria waaraan een pasfoto moet voldoen


Er zijn maar liefst 10 criteria waaraan een pasfoto dient te voldoen om gebruikt te mogen worden voor een officieel document. De meest bekende hiervan is wellicht het “niet lachen” criterium. De overheid omschrijft dit als een neutrale blik, een kleine glimlach mag, meer niet. Het hoofd moet daarnaast in principe onbedekt zijn en u moet recht in de camera kijken. Wanneer u een bril hebt mag deze niet reflecteren, en moet anders afgezet worden. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de achtergrond egaal van kleur is, en er voldoende licht is om een goed contrast te vormen met het gezicht.

Het pasfoto formaat


De standaard maat voor een pasfoto in Nederland in 35 x 45 mm (b x h). In het buitenland worden soms andere afmetingen gebruikt. Naast de afmeting van de foto zelf is het ook van belang dat de afbeelding van uw hoofd op de pasfoto van het juiste formaat is. Hieronder wordt verstaan dat de breedte van ooraanzet tot oorzaanzet een minimum van 16 en een maximum van 20 millimeters mag bedragen. Het is om deze reden dat u de fotograaf na het printen van de foto’s met een kleine matrix vaak nog even de foto’s ziet nameten. Het hoofd dient daarnaast volledig zichtbaar te zijn en in het midden van de foto gepositioneerd te zijn.
Hiernaast zijn er nog vele andere criteria, de lijst is letterlijk enkele kantjes lang, een volledig overzicht vindt u hier. Er zijn ook een boel technische criteria waaraan de pasfoto’s dienen te voldoen. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent vertellen onze fotografen u er graag meer over.

Phocs

Verschoore maakt ook pasfoto's voor Phocs Photo Card Service.  Zo maakt Photo Card Service alle digitale pasfoto’s voor diverse bedrijven uit de top 200 ranking in het bedrijfsleven.

Kijk op  www.phocs.nl voor meer informatie.