8,7
735 beoordelingen
0 € 0,00
  • Profoto - The Light Shaping Company

Profoto

Profoto is een Zweeds bedrijf, opgericht in 1968, dat producten verkoopt die alles te maken hebben met het creëren en vormen van licht tijdens het maken van een foto. Vandaag de dag worden de producten van Profoto gebruikt door de beste professionele fotografen. Of het nu op een reclameboard of in een modetijdschrift is: er is een grote kans dat de foto waar u naar kijkt gemaakt is met behulp van een van de lampen van Profoto 

Producten Profoto
Het assortiment van Profoto omvat vele producten. Het gaat vooral om externe flitsers, en om zogeheten light shaping tools. Profoto wordt door een tiental (online) winkels verkocht in Nederland. Een van deze verkooppunten is Verschoore. Hieronder vindt u de verschillende productcategorieën. De producten van Profoto die u hier vindt hebben alles te maken met studio en licht: de specialisatie van Profoto. Het gaat om flitsers, flitskoppen en studio accessoires. 

Profoto - The Light Shaping Company

Een voorbeeld van een product dat Profoto fabriceert is een flitser. Profoto  werd opgericht in 1968 in Stockholm opgericht door fotograaf en ingenieur Eckhard Heine en fotografiewinkelier Conny Dufgran. De omgang begon ermee dat Conny een flitseronderdeel aan Eckhard verkocht die niet werkte. Eckhard was geërgerd over het verkeerde onderdeel en ging naar huis om een nieuw type flitser uit te vinden. Een paar weken later keerde hij terug naar de winkel met een superieur onderdeel. Een aantal jaren na deze gebeurtenis presenteerden Eckhard en Conny de eerste Pro-1 generator, oftewel het eerste Profoto-product, op de Photokina trade show in Keulen. Het was een enorm succes en Profoto was geboren.

Profoto Gratis Air Remote TTL